NYHETER

Akademikern
Foto: ULF PALM/FALU KOMMUN OCH MAGNUS STÅLBERG. Jonatan Alamo Block är barn- och utbildningschef i Falu kommun.

Tillitsbaserad styrning: Falun har skrotat stuprören

Socialtjänst, skola och primärvård under samma tak. I Falu kommun har professionerna börjat jobba tajtare för att snabbare ge barn stöd. Deras arbete lyfts fram som ett gott...
Ledarskap
I vår startar SSR Direkt och Chef Direkt på turné. Det innebär att under 2018 kommer de förhandlande ombudsmännen och erfarna chefsförhandlare till en stad nära dig.
Nyhet
Kärlek är inte bara tvåsamhet och romantik. Det är också att hjälpa våra medmänniskor och öppna dörren till vårt samhälle – och vår arbetsmarknad.
Arbetsmarknad
Vår inkomstförsäkring gäller även om du säger upp dig själv.
Helle Konga-Nielsen och Hanna Broberg pratar ledarskap i Chefspodden.

Kokbok för framtidens ledare

Möt en erfaren chef som har receptet för ett gott ledarskap. Vi träffar en av författarna till Kokbok i ledarskap för att prata chefsroll, arbetsglädje och utmaningar.
Svensk Chefsförening
Akademikern
Foto: tillitsdelegationen. Laura Hartman, ordförande för Tillitsdelegationen.

Laura Hartman: Allt fler ser baksidorna med detaljerad styrning

Utredningen om tillitsbaserad styrning i offentlig sektor pågår för fullt. Vi har pratat med Laura Hartman som leder arbetet. Hur går det, kommer proffsen få vara proffs eller...
Akademikern
Akademikern
Foto: MATS BÄCKELIN/ REGERINGSKANSLIET. Rapporten överlämnades till Åsa Regnér i fredags. Från vänster: Karin Kvist Kullberg, Pia Tham, Åsa Regnér, Cecilia Grefve och Inger Kyösti.

Ny rapport: Så bör socialtjänsten förbättras

Den sociala barn- och ungdomsvården behöver förbättras på en rad punkter. Det konstaterar Cecilia Grefve, nationell samordnare, som nu lämnar över sin rapport till regeringen.
Akademikern
Vila ögonen och låt öronen ta över en stund. Lyssna på någon av våra intressanta och inspirerande poddar i jul.
Podcast
En mejlbox som svämmar över, hjärnan full av rutiner, rekrytering och årsrapporter. Mellanchefen har en hård roll. En ohållbar roll.
Akademikerbloggen
Höstens #metoo-upprop har öppnat för samtal om sexuella trakasserier på ett sätt som aldrig tidigare. Vi som fackförbund är redo att ta arbetet ett steg vidare – och du kan bidra!
Arbetsmiljö

Svensk Chefsförening